REFERENTIES / AANBEVELINGEN

 

ELSKE FEENSTRA -  VODAFONEZIGGO
ProductOwner en Teamlead Privacy, Risk and Compliance Team

Het is een waar genoegen om met Douwe te hebben mogen samenwerken!.
Hij brengt een vrolijke energieke energie mee die erg aanstekelijk werkt.  Zijn scherpe blik was zeer welkom!
Dank voor het verder brengen van ons team in de Agile transitie. Door de tips en trucs en de adviezen die je ons hebt aangereikt is ons werkpakket meer zichtbaar geworden. Niet alleen  onze afdeling had hier baat bok. Ook de overige stafafdelingen kregen inzicht in ons werk (transparant).
Ook is de aansturing op de werkpakketten  en de wijze waarop we keuzes maken anders nu. Het heeft ons geleerd dat dat ook bij een stafafdeling zoals de onze het Agile gedachtegoed van groot belang kan zijn om efficiënter te werken en keuzes te maken in wat we wel en niet doen..

 

LENNEKE ROESCHER - RABOBANK
Business Lending Corporate.
Ik heb Douwe leren kennen als een Agile Coach /  Senior ScrumMaster  een gezonde dosis humor en oog voor diversiteit die een team verder helpt.
Douwe is in staat snel kleine aanpassingen door te voeren welke het team direct verder helpen naast het doorvoeren van structurele verbeteringen.
In een volgende opdracht zou ik Douwe graag weer willen  inzetten als Agile coach. In overleggen brengt hij structuur aan, maakt hij zaken transparant en beslisbaar. Door zijn helicopterview is hij in staat complexe processen te vereenvoudigen en samenwerking te bevorderen.

 

DAVE VAN HERPEN, APG
Douwe is een enthousiaste en professionele coach met zeer veel ervaring in de Agile way of working. Hij is een waardevolle aanvulling geweest binnen het APG Agile transformatie- en implementatie team waar hij heeft laten zien dat hij in staat is om zeer flexibel om te gaan met theoretische en praktische invulling van de Agile waarden. 

 

MAURITS ROST, NATIONALE NEDERLANDEN IP
Wij bij NNIP zijn in de transitie naar een op Agile gebaseerd bedrijf. We hebben Douwe ingehuurd om de volgende stap in onze reis te maken. Hij hielp bij het opschudden van de status waarin we ons bevonden na 2 jaar implementatie. Transformerend van een op componenten gebaseerde structuur naar een op producten gebaseerde structuur. Hij heeft ons geholpen om het schip naar een prachtig eiland te zeilen (de metafoor die we zo vaak gebruikten in retro’s). De staat waarin we ons nu bevinden, is zeker een paar stappen verder. Het hebben van een 4-jaarlijks PI-evenement waarbij we een volgende kwartaal plannen met alle teams (700 personen!). Dit hadden we nog nooit eerder gedaan. Ik zal nooit het game-element en het plezier in de events vergeten dat door Douwe altijd werd gepromoot. Dit zorgde voor meer openheid en begrip naar elkaar en groei van medewerkers. Zoals hij zelf zegt: maak mensen groots! Bedankt Douwe voor de geweldige resultaten die we hebben geboekt.

 

AXEL SCHRÖDER, CEO AS&P
Douwe is een van de beste Agile transitie coaches van Europa. Als één van de Associated Partners van AS&P past Douwe zeer goed in het AS&P-team van Agile Coaches om organisaties in de automotive-, mechatronics- en elektronica-industrie te helpen bij het initialiseren, actualiseren en accelereren van de Agile Mindset. Zijn enthousiasme en passie om niet alleen Agile te doen, maar ook Agile te zijn, is zeer sterk aanwezig. Hij brengt een geweldige energie in uw bedrijf. Een echte Agile transitie coach die jouw organisatie naar een hoger niveau kan tillen. 

 

WENDY MANDERS, ZILVEREN KRUIS (ACHMEA)

Douwe is een Agile transitie coach die een Agile transitie bij uitstek kan aftrappen en kan begeleiden. Op zijn eigen energieke manier weet hij iedereen te inspireren en te stimuleren om een stap verder te gaan dan andere coaches waardoor men durft uit de eigen comfortzone te treden. Bij Zilveren Kruis coachte hij met veel energie verschillende teams en organisatieonderdelen in hun eerste stappen in het werken met Agile door training, coaching on the job en waar nodig ook het aangaan van een scherpe dialoog. Samen met de interne Agile coaches zorgde hij voor een flinke versnelling van de transitie. Hij is iemand die van aanpakken houdt en tot actie overgaat. Neem je verantwoordelijkheid i.p.v. alleen maar erover praten is zijn insteek. Hij was onder meer in staat om de interne coaches te begeleiden zodat ze uiteindelijk de Agile transitie succesvol op eigen kracht konden voortzetten.

 

JEFF SUTHERLAND (Scrum.org)
Douwe heeft mij laten zien dat hij de Agile Scrum manier van werken ook in een Engineering omgeving kan implementeren. Douwe paste de Scrum-principes toe op meer dan 25 Agile Scrum-teams bij Nedtrain om bestaande treinwagons te herbouwen en te verfijnen. Ik vond het geweldig om te zien dat hij zo enthousiast was over het organisch opschalen van de Agile Scrum-methode op een afdeling R&D Engineering, die zich in eerste instantie alleen focuste op quaility gates en lange termijn projectmethodieken. Douwe heeft over dit project een Syllabus geschreven die ik met veel enthousiasme heb mogen ontvangen en heb mogen lezen. Deze Syllabus heeft tevens erkenning gegeven door het uitreiken van het certificaat Agile Practitioner van het Agile Consortium. Treinwagons reviseren doormiddel van toepassing van mijn geliefde Scrum methodiek. Dank je wel Douwe voor deze mooie bijdrage en enthousiasme over het scrum gedachtegoed.

TIM AARTS, LEANSTARTUP-adviseur
Als enthousiasme aanstekelijk is, dan kun je dat terugzien in de manier waarop Douwe te werk gaat als Agile en Lean/Kataa Coach. Douwe is in staat organisaties te laten presteren en hanteert een vlotte en enthousiaste actieve stijl. Eerst even nadenken is soms handig maar Douwe is meer van de actie. Werkt het niet dan proberen we wat anders is waar hij voor staat. Dan heb je er in ieder geval van geleerd. Altijd leuk om te horen wat hij doet en wat hij probeert om mensen te laten groeien door ook experimenten toe te laten (die ook kunnen falen natuurlijk) waardoor men leert.

 

HENNY RIETVELD, Service Manager (IND)

Douwe is een erg prettig persoon en heeft veel humor. Hij heeft absoluut een duidelijke visie over het implementeren van een goed lopende service-management organisatie. Hij is in staat om dienend en situationeel verschillende soorten managementstijlen te hanteren dan ook niet voor niets Situationeel en dienend Leiderschap. Waar mogelijk zou ik graag weer met Douwe willen samenwerken.

 

 

LAAT JE REFERENTIE / AANBEVELING HIER ACHTER